Top » Catalog » Vanliga frågor och svar My Account  |  Cart Contents  |  Checkout   
BOX_HEADING_CATEGORIES
- TuningBox
- Multichannel
- ECU Remap
- AdBlue Off
- DFP / Downpipe
- Xenon Kit
- Xenon Tillbehör
- OBD Diagnostic
BOX_HEADING_WHATS_NEW more
Dieseltrim Injector
Dieseltrim Injector
0
BOX_HEADING_SEARCH
 
BOX_SEARCH_TEXT
BOX_SEARCH_ADVANCED_SEARCH
BOX_HEADING_LANGUAGES
Svenska English Finnish
BOX_HEADING_CURRENCIES
BOX_HEADING_INFORMATION
BOX_INFORMATION_VISION
BOX_INFORMATION_PRIVACY
BOX_INFORMATION_CONDITIONS
BOX_INFORMATION_FAQ
BOX_WHOLESALE_INQUIRY
BOX_INFORMATION_CONTACT
Vanliga frågor och svar Vanliga frågor och svar

Fråga: Ökas bensinåtgången av att man konverterar med Flex Fuel Kit?

Svar: Från att en bil som endast drivits av bensin kan åtgången av etanol öka kring 15-30% pga bränslets karaktär. Dock ökas då även bilens prestanda och motorns livslängd. Eftersom etanol har ett högre oktantal än bensin och brinner långsammare kan motorn få en högre verkningsgrad än vid bensindrift. Etanol har ett mindre energivärde per liter än bensin. Men effektökningen märks oftast vid lägre varv där det gör mest nytta.

Fråga: Om jag har en bensindriven bil och konverterar till etanol kan motorn skadas på något sätt?

Svar: Konverteringen av en bensindriven bil till en etanolbil med hjälp av Flex Fuel Kit teknologi kommer inte att på något vis skada motorn eller något av dess mekaniska delar. Man behöver inte göra några permanenta ingrepp så som att tex klippa sönder kablar. Man har inte heller sett att bilen senare påverkats av korrosioner eller någon annan form av kvalitetsförsämring mer än vad som normalt kan ske med vanliga bensindrivna bilar. Faktum är, att i många fall är det möjligt att man istället ser en ökad förbättring av motorns livslängd när man använder etanolbränsle, särskilt eftersom etanolen är ett renare bränsle utan inblandning av olja. Vidare så är etanolbränslet skonsammare och kan t.o.m reducera friktioner i motorn och därav slits inte motorn lika mycket. Tändstift, kolvar och ventiler förbättras även av etanolbränslets högre förbränningseffekt. Eftersom bensin redan innehåller en viss procent inblandad etanol så kan spridare, tändstift och andra delar av motorn anpassa sig väldigt bra när man konverterar till etanol (E85). Vi rekommenderar att man efter 1000 km i en Flex Fuel Kit konverterad bil byter ut bränslefilter och oljefiltret. Det är en nödvändig åtgärd eftersom etanolbränslet renar motorn och bränsleledningar från orenheter som vanligt bränsle byggt upp i motorn.

Fråga: Kommer jag få ett minskat vridmoment om jag konverterar till etanol?

Svar: Om du använder dig av Flex Fuel Kit teknologin i din bil, blir det inget minskat vridmoment. Du kommer mer troligen upptäcka en ökad prestanda på 3-5%. Detta kan ske pga att etanolbränslet har ett högre oktantal.

Fråga: Lurar Flex Fuel Kit spridarsignalerna?

Svar: Nej, det gör det inte. Detta system fungerar på så vis att det anpassar sig automatiskt till spridarsignalerna och gör dom kompatibla för båda bränsleintagen.

Fråga: Måste man förändra kompressionsvärdet i bilen?

Svar: Nej,det är inte nödvändigt att förändra bilens ursprungliga kompressionsvärde med Flex Fuel Kit.

Fråga: Vad är skillnaden mellan Flex Fuel Kit och chipkonvertering?

Svar: Flex Fuel Kit teknologin är mer än bara ett chip, det använder sig av en intelligent process central kontrollerad av en avancerad inbyggd mjukvara som gör systemet möjligt att bli kompatibelt för etanolbränsle och bensin utan någon permanent förändring av originalkomponenterna och/eller av bilens insprutningssystem.

Fråga: Blir det någon åverkan på bilens ursprungsskick om man konverterar med Flex Fuel Kit?

Svar: En Flex Fuel installation är gjord utan mekanisk åverkan. Man klipper inga sladdar eller gör någon slags förändring på motorn. Systemet är enkelt och redo att bara pluggas in. Din bil behålls som den var i sitt tidigare skick.

Fråga: Om man en gång konverterat och ångrar sig, kan man ta bort Flex Fuel Kit utan att man påverkat bilen på något sätt?

Svar: Då Flex Fuel installeras utan att man gör några permanenta ingrepp på motorn bibehåller man därmed dess ursprungsskick och kan man utan problem plugga ur Flex Fuel Kit om man så önskar.

Fråga: Fungerar Flex Fuel Kit endast med etanolbränsle eller kan man blanda med vanlig bensin?

Svar: Flex Fuel Kit ger dig möjlighet att välja när du ska tanka bilen antingen med bensin eller blandad med etanol, till enbart etanolbränsle. Efter en Flex Fuel installation kan du alltså välja mellan etanolbränsle, bensin, eller en blandning av båda och till följd av detta kommer även bensinkostnaderna minska.

Fråga: Vad händer om jag vill sälja min bil?

Svar: Flex Fuel Kit är enkelt att montera samt demontera eftersom man inte behöver göra ingrepp på motorns originaldelar, som att klippa i kablar, på så vis behåller du din bil i sitt ursprungliga skick om du skulle vilja sälja bilen eller kanske flytta Flex Fuel Kit till en annan bil. Flex Fuel Kit är kompatibel med de flesta bilar tillverkade efter 1988. Om den nya bilen har en annan typ av spridare får man komplettera med ett nytt kablage.

Fråga: Problem med kallstarter?

Svar: Flex Fuel Kit är ett helautomatiskt och programmerbart system vars funktioner är kontrollerade av en mjukvara. Denna mjukvara verkar med den information som den tar emot från temperatur sensorn så man får sällan problem med kallstarter pga etanolbränslekonverteringen. Om man har problem med kallstarter så kan man blanda in en aning bensin med etanolen. Men då etanol till 85% består av bioetanol och till 15% bensin brukar de flesta bilar klara övergången galant utan några som helst problem med kallstarter.

Fråga: Hur lång garanti får man om man köper Flex Fuel Kit?

Svar: Två års garanti.
Continue
BOX_HEADING_SHOPPING_CART more
BOX_SHOPPING_CART_EMPTY
BOX_HEADING_REVIEWS more
BOX_REVIEWS_NO_REVIEWS
BOX_HEADING_BESTSELLERS
01.Dieseltuning
02.Trimfil
03.MapTech + Tuningfile
04.Dieseltuning PD Box
05.MapTech return + tuningfile
06.Dieseltrim Multikanal
07.Dieseltrim Injector
08.Dieseltuning Box VP37
BOX_HEADING_SPECIALS more
MapTech Touch + Tuningfile
MapTech Touch + Tuningfile
0
0

Copyright © 2021 Tekniktema.se
Powered by osCommerce